Розмінування території 6-го арсеналу планують завершити сьогодні

Розмінування території 6-го арсеналу планують завершити сьогодні

Фото
Укрінформ
Інтенсивність вибухів, а також кількість осередків тління цієї ночі на території 6-го арсеналу порівняно з попередньою значно зменшилася.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"Інтенсивність вибухів, а також кількість осередків тління цієї ночі у порівнянні з попередньою значно зменшилася. На території арсеналу вже працює пожежна техніка - 9 пожежних танків ГПМ-54, 3 інженерні машини розгородження (ІМР), 15 пожежних автомобілів", - йдеться у повідомленні.

На території 6-го арсеналу продовжуються заходи з ліквідації наслідків надзвичайної події / Фото: МОУ

Як зазначається, також здійснюється аеророзвідка, з початком світлої пори доби працює авіація ДСНС України. 15 груп розмінування здійснюють очищення адміністративної території арсеналу, ці роботи планується завершити сьогодні і провести контрольний огляд.

Читайте також: Рятувальники очистили від вибухівки усі дороги поблизу арсеналу під Ічнею

У населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою очищення місцевості, доріг та під'їзних шляхів від залишків вибухонебезпечних предметів.

Співробітники Військової служби правопорядку у ЗСУ, Національної гвардії та Національної поліції продовжують здійснювати охорону навколо периметру технічної території з метою недопущення проникнення сторонніх осіб.

Загалом з початку ліквідації наслідків надзвичайної події для гасіння осередків вогню та тління здійснено 89 виїздів пожежних танків, які використали понад 800 тонн води. Літаками Ан-32 ДСНС здійснено 46 вильотів, скинуто 368 тонн води. Інженерні машини розгородження 26 разів виїжджали з метою очищення доріг та під'їзних шляхів до місць гасіння, пожежні автомобілі за 18 виїздів здійснили підвезення до місць гасіння понад 140 тонн води для спеціальної техніки.

У навколишніх населених пунктах продовжує працювати Військова служба правопорядку у ЗС України з метою надання допомоги місцевому населенню та підтримання правопорядку.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-