Вибухи під Ічнею: Червоний Хрест працює у чотирьох населених пунктах

Вибухи під Ічнею: Червоний Хрест працює у чотирьох населених пунктах

Укрінформ
Волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) працюють у Прилуках, Парафіївці, Южненському та Ніжині з перших годин виникнення надзвичайної ситуації з пожежею на військових складах у Чернігівській області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Товариства.

"Волонтери та співробітники Чернігівської області на чолі з головою працюють у чотирьох локаціях: Прилуки, Парафіївка, Южненське та Ніжин з перших годин виникнення надзвичайної ситуації. До допомоги приєдналися волонтери та голова Сумської обласної організації, які забезпечили з власних запасів на випадок надзвичайної ситуації предмети першої необхідності та надавали підтримку Центру Червоного Хреста у м. Прилуках у розподіленні допомоги серед постраждалого населення протягом доби", - йдеться у повідомленні.

У ТЧХУ відмітили, що на місцях відбувається збір допомоги від місцевого населення, зокрема теплого одягу та взуття.

"10-го жовтня були закуплені продукти харчування (м’ясні консерви, паштет, гречка, масло, солодощі, печиво, чай, цукор) загальною кількістю близько 500 найменувань для передачі в школу у Парафіївці, яка прийняла велику кількість евакуйованих", - заявили у Товаристві.

З недоторканного запасу Червоного Хреста виділено та доставлено в місця перебування евакуйованих осіб постільну білизну (600 шт.), дитячі гігієнічні набори (650 шт.), ковдри (500 шт.), підгузки (300 шт.) та гігієнічні набори (до 200 шт.) для дорослих.

Читайте також: В МОУ показали, як розміновують територію артскладів в Ічні

Зокрема, на місце надзвичайної події відправлено команду в складі 7 членів загону швидкого реагування НК ТЧХУ на двох автомобілях, укомплектованих підгузками для дорослих (300 шт.) - на потреби евакуйованого хоспісу, ковдрами (100 шт.), гігієнічними наборами для немовлят.

За інформацією Чернігівської обласної організації, з зони надзвичайного стану відселено близько 170 дітей віком до 1 року. У зв'язку з цим зі складів Національного комітету в Київській області в зону НС відправлено гігієнічні набори (550 шт.) для дітей віком до 2 років з числа гуманітарної допомоги від Німецького Червоного Хреста, постільну білизну (400 шт.), ковдри (200 шт.).

Як зазначається, станом на 10 жовтня, залучено більше 50-ти волонтерів і працівників Червоного Хреста та 6 транспортних засобів.

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга – порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя – навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-