В МОУ показали, як розміновують територію артскладів в Ічні

В МОУ показали, як розміновують територію артскладів в Ічні

Фото, відео
Укрінформ
На території 6-го арсеналу в Ічні Чернігівської області працюють 10 груп розмінування.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міноборони.

"З метою локалізації осередків тління на території 6-го арсеналу працює військова техніка підрозділів ЗС України. Зокрема, на технічній території працюють 3 інженерні машини розгородження (ІМР) та 9 пожежних танків ГПМ-54, а також 15 пожежних автомобілів від підрозділів, задіяних до ліквідації пожежі. 2 літаки АН-32П від ДСНС здійснили 18 скидів води над осередками тління. На території 6-го Арсеналу працюють 10 груп розмінування, які здійснюють пошук та очищення території від вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що станом на 16:30 на місці надзвичайної ситуації "спостерігається незначне задимлення та наявні поодинокі вибухи".

На території 6-го Арсеналу тривають заходи з ліквідації наслідків надзвичайної події / Фото: МОУ

"Координацію локалізації надзвичайної події безпосередньо здійснює оперативна група, яку очолює начальник Генерального штабу ЗС України генерал армії України Віктор Муженко та заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський", - повідомили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга – порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя – навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-