Місцеві повідомляють, що в Ічню повертаються люди

Місцеві повідомляють, що в Ічню повертаються люди

Укрінформ
У майже повністю евакуйовану через вибухи боєприпасів Ічню Чернігівської області повертаються люди.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомила місцева жителька Ніна.

"Ми вчора їздили в Ічню порати свою й сусідську худобу, але ночували в Парафіївці у родичів. А сьогодні вже повернулися додому, будемо дивитися по ситуації. На в’їзді в місто у людей перевіряють паспорти, попереджають про небезпеку, але їхати ніхто не забороняє. В Ічні вже досить багато людей, безперешкодно їздять машини", - розповіла жінка.

За її словами, в самій Ічні у людей ніхто документів не перевіряє. Вибухи на арсеналі ще лунають, але вже рідко, і це вселяє в людей оптимізм.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Із 16-кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

Читайте також: На арсеналі під Ічнею було 69,5 тисяч тонн боєприпасів — Полторак

В 11 пунктах прийому евакуйованих громадян організовано гаряче харчування, надається медична та психологічна допомога.

Для попередження надзвичайних ситуацій 11 населених пунктів відключено від газопостачання та 7 - від електропостачання. Тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня. Спрямовано автомобільний транспорт в об'їзд зони надзвичайної ситуації, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-