На арсеналі під Ічнею було 69,5 тисяч тонн боєприпасів — Полторак

На арсеналі під Ічнею було 69,5 тисяч тонн боєприпасів — Полторак

Укрінформ
На момент початку пожежі на військових складах 6 арсеналу Міністерства оборони України, що поблизу міста Ічня в Чернігівській області, знаходилося 69,5 тисячі тонн боєприпасів.

Про це поінформував міністр оборони України Степан Полторак під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На момент події на сховищі знаходилось 69,5 тисячі тонн боєприпасів, із них придатних до застосування - 43 тисячі тонн. Решта 18 тисяч тонн це були елементи боєприпасів і комплектуючих, і більше 8 тонн - це боєприпаси, які не стоять на озброєнні збройних сил і підлягали утилізації», - пояснив Полторак.

Загалом, за словами міністра, арсенал може вмістити 127 тисяч тонн боєприпасів. На початок 2014 року, уточнив він, там знаходилося 125 тисяч тонн боєприпасів.

«За останні роки ми передислокували на інші місця, на інші бази й арсенали, де є можливість надійно зберігати, виходячи з наших можливостей, 56 тисяч тонн боєприпасів. Це приблизно півтори тисячі вагонів, 50 складів, і це враховуючи те, що у нас дуже обмежені можливості щодо завантаження, розвантаження, тому що техніки спеціальної, на жаль, 27 років не закуповувалося», - додав Полторак.

Як повідомляв Укрінформ, у район надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю понад 1 тис. осіб та 212 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 257 осіб та 74 одиниці техніки.

Для координації сил та надання допомоги населенню розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України.

Читайте також: Полторак припускає, що на арсеналі під Ічнею могли закласти вибухівку

Із 16-кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисячі осіб. Із них через розгорнуті евакуаційні пункти вивезено 4 тис. 300 осіб, понад 8 тис. 200 осіб виїхали самостійно. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

У 11 пунктах прийому евакуйованих громадян організовано гаряче харчування, надається медична та психологічна допомога.

Для запобігання надзвичайним ситуаціям відключено 11 населених пунктів від газопостачання та 7 - від електропостачання. Тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня. Спрямовано автомобільний транспорт в об'їзд зони надзвичайної ситуації, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

Підрозділи ДСНС врятували 16 осіб, з них 2 дітей, з 5-кілометрової зони ураження (с. Августівка). Піротехнічні підрозділи відпрацювали 37 заявок від місцевого населення. Роботи продовжуються.

У готовності до застосування утримується пожежна та медична авіація ДСНС.

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, у Міноборони та СБУ також не виключають диверсію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-