Вибухи під Ічнею: у школах і садочках Прилук розміщують евакуйованих

Вибухи під Ічнею: у школах і садочках Прилук розміщують евакуйованих

Укрінформ
У Прилуках скасували заняття у школах та садках для розміщення там жителів Ічнянського району Чернігівської області, які залишили свої домівки через вибухи на військовому арсеналі.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" поінформувала міський голова Прилук Ольга Попенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми рішенням комісії визначили, що будемо розміщувати населення Ічнянського району у загальноосвітніх школах і дитячих садках. Було прийнято рішення відмінити сьогодні заняття в школах і дитячих садках для того, щоб вистачило місць для всіх, хто цього потребує", - зазначила вона.

Посадовець додала, що навчальні заклади можуть відновити роботу у звичному режимі вже завтра.

"На завтра, якщо ми будемо бачити, що місць вистачає, і школи і дитячі садки працюватимуть у звичному режимі", - наголосила вона.

Наразі у міськраді Прилук зареєстровано 746 осіб, котрі самостійно приїхали із Ічнянського району. За словами посадовця, вони розміщені у 5 дошкільних закладах, у дитячій лікарні і ще близько 50 осіб у Центральній дорослій лікарні.

Читайте також: Ліквідація наслідків вибухів під Ічнею триватиме цілодобово

Як повідомлялося, інтенсивність вибухів поблизу селища Дружба Ічнянського району, де сьогодні вночі сталася пожежа на 6-му арсеналі, зменшилася, але людей просять поки що не повертатися.

У місцях тимчасового розселення евакуйованих з Ічнянського району осіб працюють психологи ДСНС.

9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, проте у Міноборони також не виключають диверсію.

У МОУ також повідомили, що станом на 14:00 осередки пожежі локалізовано, лунають поодиноки вибухи.

На базі Ічнянської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу Гарячої лінії за номером (046)2-678-274, (046) 3-321-445.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-