На Житомирщині Станишівська ОТГ реалізує 16 інфраструктурних проектів

На Житомирщині Станишівська ОТГ реалізує 16 інфраструктурних проектів

Децентралізація
Укрінформ
На Житомирщині Станишівська ОТГ, що є однією із найбільш фінансово спроможних у області, цього року реалізує 16 інфраструктурних проектів, серед яких будівництво двох дитячих садочків, утеплення будівель та ремонт доріг.

Про це повідомляє Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. 

«Першочергове завдання для нашої громади – це розвиток освітньої інфраструктури. У Зарічанах і Станишівці до об’єднання не було окремих дитсадків, сьогодні ми їх будуємо. Школи та будинки культури до кінця року ми повністю утеплимо та відремонтуємо», - розповіла секретар Станишівської ОТГ Катерина Клименко.

Зазначається, що за результатами фінансового моніторингу експертів з Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Станишівська ОТГ входить до п’ятірки найбільш фінансово спроможних громад області. Зокрема, за рівнем власних доходів на 1-го мешканця за I півріччя 2018 р громада займає п’яту позицію серед 45 ОТГ регіону з показником 2386 гривень, в той же час рівень видатків на утримання апарату один із найменших по країні – всього 13%. Цей фінансовий ресурс дозволяє громаді швидко модернізувати заклади освіти та культури.

У селах Зарічани, Станишівка та Лука будинки культури комплексно утеплюють та ремонтують. Крім того, у перших двох працюють студії звукозапису, де учасники художньої самодіяльності громад мають можливості записувати музику та проводити репетиції.

Крім того, громада активно розбудовує спортивну інфраструктуру. За цей рік було збудовано та відремонтовано три футбольні майданчики у селах Ліщин та Станишівка.

Читайте також: Рада Європи допоможе у професійному навчанні посадовців в ОТГ

Паралельно у громаді триває ремонт доріг. На цей рік заплановано виконати роботи на понад 14 мільйонів гривень, що вдвічі більше, ніж торік.

За півтора роки діяльності ОТГ було виділено понад 2,7 млн грн власних коштів та залучено 620 тисяч коштів ДФРР на розбудову системи вуличного освітлення всіх сіл, які входять у ОТГ.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Житомирський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-