Профспілки у Дніпрі протестували проти підвищення тарифів на комуналку

Профспілки у Дніпрі протестували проти підвищення тарифів на комуналку

Укрінформ
У Дніпрі профспілки мітингували на площі біля Дніпропетровської ОДА проти незадовільної соціально-економічної ситуації в країні, підвищення тарифів на газ, електроенергію та інших комунальних послуг.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба, щоб найнижчий тарифний розряд педагогічного працівника дорівнював хоча б трьом мінімальним зарплатам. Тоді ми вирвемо вчителя... на достойний рівень. Негайно ставки та оклади науково-педагогічних працівників повинні бути підвищені не менш ніж на 25 відсотків», - зазначила голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Галина Бєлікова.

За словами голови обласного об’єднання профспілок Віталія Дубіля, на сьогодні борг із заробітної плати в області сягнув 2 млрд 723 млн грн. У тому числі майже половина – це підприємства державного рівня.

Читайте також: Кабмін виділив 136 мільйонів на виплату зарплати шахтарям – Волинець

Учасники заходу вимагали встановити мінімальну зарплату у розмірі не менше 7700 гривень, зупинити підвищення цін на природний газ та інші житлово-комунальні послуги, забезпечити у проекті бюджету на наступний рік належні видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист тощо.

Серед учасників мітингу були помічені транспаранти Профспілки працівників вугільної промисловості.

Мітинги в обласних центрах - це перший етап протесту профспілок. Другим етапом стане проведення всеукраїнської акції у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-