Кабмін виділив 136 мільйонів на виплату зарплати шахтарям – Волинець

Кабмін виділив 136 мільйонів на виплату зарплати шахтарям – Волинець

Укрінформ
Кабінет Міністрів України виділив 136 млн грн бюджетних коштів на виплату зарплати шахтарям.

Про це 4 жовтня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«З Кабінету Міністрів України надійшла інформація в усній формі, що Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабміну про виділення 136 млн грн бюджетних коштів на виплату зарплати шахтарям», - написав профлідер.

Він зазначив, що ці кошти будуть виділені згідно з законом, яким передбачено до кінця року внести зміни до бюджету України та додатково виділити 1.4 млрд грн на фінансування вугільної галузі.

«Зрозуміло, що ці 1.4 млрд лише половина того, що вкрай необхідно до кінця року, а якщо врахувати заборгованість за попередні роки, то можна зрозуміти, що ситуація у галузі вкрай складна», - додав Волинець.

Він висловив надію, що ці 136 млн грн завтра, у п’ятницю, вже підуть шахтарям на зарплату.

Він подякував шахтарям ДП «Селидіввугілля», зокрема гірникам шахти «Котляревська» за їх мужність у боротьбі за права усіх гірників України. «Працівники два дні стирали ноги ходячи по колу переходу важливої транспортної артерії. На них вішали усіх собак та проти них були застосовані усі методи впливу, а вони вистояли», - підкреслив Волинець.

Читайте також: На Донеччині гірники вимагають сплатити борги із зарплати – Волинець

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області гірники шахти «Котляревська» ДП «Селидіввугілля» проводили акцію протесту у зв’язку із невиплатою заборгованості із зарплати – перекривали рух на автомагістралі Дніпро – Донецьк. Заборгованість перед шахтарями ДП «Селидоввугілля» становить 259 млн грн з урахуванням за вересень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-