Мер Миколаєва заявив, що люди самі мають турбуватися, хто обслуговуватиме їхні будинки

Мер Миколаєва заявив, що люди самі мають турбуватися, хто обслуговуватиме їхні будинки

Укрінформ
Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що мешканці самі повинні турбуватися про те, хто буде обслуговувати їх багатоквартирні будинки.

Про це Сєнкевич заявив 8 жовтня під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі мене, як міського голову питання того, хто обслуговуватиме багатоквартирні будинки не цікавить – це виключно проблема мешканців. Це можуть бути як приватні управляючі компанії, так й ОСББ. Люди повинні зрозуміти, що їхня квартира разом з дахом, підвалом, фундаментом і всім іншим належить їм, і вони повинні за все це відповідати. Міська влада віднині за це не відповідатиме, ми не виділятимемо на це коштів. Ціни і тарифи формує виключно ринок», - сказав Сєнкевич.

Він також зауважив, що, на його думку, комунальні підприємства довели свою неефективність в управлінні житлом. Тому виконувати цю функцію мають виключно приватні підприємства.

Отож люди, мовляв, повинні зібратись, домовитись і вибрати, хто їх обслуговуватиме. І це при тому, що на сьогодні у Миколаєві створено близько 700 ОСББ, що становить менше третини від загальної кількості будинків. Все інше житло обслуговують або ще старі ЖЕКи, або одна новостворена управляюча компанія, проти якої протестують більшість мешканців. Тобто, вибору як такого у миколаївців практично немає.

Читайте також: У Миколаєві до прийому тепла досі не готові півтисячі будинків

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві до прийому тепла не готові близько півтисячі багатоквартирних будинків через відсутність розуміння, хто виконуватиме роботи – вже неіснуючі ЖЕКи чи новостворена управляюча компанія «Місто для людей», на яку депутати подали позов до суду. Адже вони вважають, що конкурс на управителя пройшов незаконно і має корупційну складову.

Результати першого конкурсу на визначення керуючої компанії викликали широкий негативний резонанс у Миколаєві. Переможцем стала нещодавно створена компанія з литовським корінням, яка досі тут не працювала, не має власної технічної бази та штату працівників. Крім того, вона запропонувала найвищий тариф на обслуговування будинків. При цьому за бортом залишилися всі комунальні ЖЕКи, які пропонували нижчі тарифи.

Міський голова Олександр Сєнкевич вважає проведення конкурсу законним. Наразі компанія нав'язує свої послуги мешканцям майже 900 будинків у Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-