У Миколаєві до прийому тепла досі не готові півтисячі будинків

У Миколаєві до прийому тепла досі не готові півтисячі будинків

Укрінформ
У Миколаєві до прийому тепла не готові близько півтисячі багатоквартирних будинків/

Головна причина – відсутність чіткого розуміння, хто виконуватиме роботи – вже неіснуючі ЖЕКи чи новостворена управляюча компанія, на яку депутати подали позов до суду.

Про це йшлося 8 жовтня під час апаратної наради в міськвиконкомі, присвяченій підготовці до початку опалювального сезону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі немає актів готовності до прийому тепла у 300 багатоквартиних будинків Миколаєва, а загалом залишаються непідготовленими до прийому теплоносія півтисячі», - повідомив заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій міськвиконкому Андрій Слободяник.

За його словами, наразі основною проблемою генеруючих підприємств є те, що це тепло треба комусь передати, але нікому його прийняти. Це завжди робили ЖЕКи.

Також Слободяник зазначив, що " треба терміново активізувати роботу щодо заповнення внутрішньобудинкових систем теплопостачання теплоносієм, і це повинно бути виконано протягом 4-5 днів".

У Миколаєві склалася проблемна ситуація з конкурсом на управляючу компанію багатоквартирними будинками, який виграла невідома досі у місті литовська фірма «Місто для людей».

Депутати міськради звернулися до суду з позовом про відміну результатів конкурсу. Але судова тяганина триватиме не один місяць, а багато мешканців виступають проти того, щоб їх будинками управляла саме ця компанія. Разом з тим, ЖЕКи почали самоліквідовуватися так як у них відібрали обсяги роботи - звідти пішли фахівці, і нікому готувати будинки до зими.

Читайте також: Киянам обіцяють гарячі батареї, коли зіпсується погода

Як повідомляв Укрінформ, депутати міської ради ще на сесії 19 липня відмінили всі рішення, пов'язані як з призначенням конкурсу, так і з висновками конкурсної комісії, яка оголосила управителем багатоквартирних будинків у двох районах Миколаєва маловідому фірму «Місто для людей».

Вони також відсторонили від посади очільники конкурсної комісії, заступника директора департаменту ЖКГ Олександра Рєпіна. Ці рішення викликані тим, що результати першого конкурсу на визначення керуючої компанії викликали широкий негативний резонанс у Миколаєві. Адже переможцем стала нещодавно створена компанія з литовським корінням, яка досі тут не працювала, не має власної технічної бази та штату працівників.

Крім того, вона запропонувала найвищий тариф на обслуговування будинків - 6 гривень за квадратний метр житлової площі без урахування вивезення побутового сміття. При цьому за бортом залишилися інші фірми, у тому числі і комунальні ЖЕКи, які пропонували нижчі тарифи.

Місяць тому міськвиконком вже звертався до суду з позовом про визнання результатів конкурсу незаконними, проте документ містив помилки, і суд не взяв його до розгляду. Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич відмовився подавати повторний позов, бо вважає проведення конкурсу законним. Наразі компанія пропонує свої послуги мешканцям майже 900 будинків у Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-