Киянам обіцяють гарячі батареї, коли зіпсується погода

Киянам обіцяють гарячі батареї, коли зіпсується погода

Укрінформ
У Києві підключення житлових будинків до опалення розпочинатиметься із урахуванням температури повітря, яка має опуститися до позначки +8 і нижче градусів за Цельсієм і триматися на такому рівні щонайменше протягом трьох днів.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, для міста важливо забезпечити комфортні умови у будинках, але й зробити так, аби кияни не сплачували за опалення, коли на вулиці тепло.

«Ми подивились прогноз на наступний тиждень, протягом якого бачимо 17-18 градусів тепла. Чи прийнятно сплачувати за опалення 30 гривень за квадратний метр, коли на вулиці така температура? Багато хто з киян думає, що ні», – сказав Пантелеєв.

Читайте також: Гаряча вода для Києва: Кличко сподівається підписати "мирову" вже 10 жовтня

Він зазначив, що місто спирається на законодавство: протягом трьох діб має бути середньодобова температура не вище +8 градусів.

Пантелеєв підкреслив, що місто вже відпрацювало мирову угоду із НАК «Нафтогаз», яка має бути затверджена Господарським судом Києва, і готове до отримання енергоносіїв та запуску тепла.

«Наші служби працюють цілодобово і, я переконаний, що, не допустивши надзвичайних ситуацій у літній період, працюючи без газу, ми впораємося і під час опалювального сезону», – сказав заступник голови КМДА.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України на засіданні 3 жовтня ухвалив рішення про початок опалювального сезону 15 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-