Порошенко запропонував започаткувати програму сільської телемедицини

Порошенко запропонував започаткувати програму сільської телемедицини

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує на важливості забезпечення якісними медичними послугами кожного українця, незалежно від місцевості проживання.

Про це він заявив під час робочої поїздки до Одеської області, повідомляє прес-служба глави держави.

"Саме тому реформа сільської медицини – була тією реформою, яку я розпочав", - сказав Президент під час спілкування з персоналом Болградської центральної районної лікарні.

"Я прийняв рішення - давайте ми започаткуємо програму сільської телемедицини. Бо Україна є дуже великою державою, Одеська область є найбільшою в Україні за територією. Важливо, щоб навіть у найвіддаленішому куточку Одеської області, так само як і всієї України, в кожному селі компетентними зусиллями працівників районної лікарні, працівників третьої, четвертої ланки, обласного центру, найкращих фахівців з Києва ми могли достукатися до села і надати ту допомогу, яка рятує в перші "платинові секунди і хвилини", - додав він.

Порошенко зазначив, що реформа в медичній галузі запроваджується, зокрема, й за рахунок повернутих в Україну коштів, вкрадених попередньою владою. Він також наголосив, що саме медицина, після армії, була тією важливою сферою, яка потребувала змін.

Президент підкреслив важливість продовжувати впровадження медичної реформи "для того, щоб люди відчули, що їх життя покращилось". І зараз є надія, що це можливо, вважає він.

"Буде зв’язок, буде інтернет, буде обладнання, буде у фельдшерсько-акушерському пункті мінімальна діагностика, щоб можна було зняти кардіограму, можна було зробити найпростіші аналізи і дати рекомендації для того, щоб людина отримала в перші секунди звернення кваліфіковану медичну допомогу", - сказав глава держави.

За його словами, "тим, кому потрібно, – будуть бригади швидкої, або екстрена служба лікарні своєчасно доставить людину, уже маючи результати і знаючи, що саме готувати для того, щоб не втрачати час".

Читайте також: Фонд Порошенка подарував Болградській громаді будівлю РАЦС вартістю 15 млн грн

Президент особливо зазначив, що впроваджується ця реформа не в Києві, не в міністерстві.

"Це робиться вашими руками, коли є абсолютно ідеальна координація між Києвом, областю, районом і сільським фельдшерсько-акушерським пунктом – тоді будуть врятовані тисячі, може, й десятки тисяч", - наголосив він.

Під час ознайомлення з роботою оновленого приймального відділення Президент, зокрема, оглянув відділення екстреної медичної допомоги та ознайомився з розвитком телемедицини в Одеській області. Також він вручив сертифікат на апарат УЗД для медустанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-