Херсонщина може виробляти вина із сортів, які раніше вирощували тільки у Криму - ОДА

Херсонщина може виробляти вина із сортів, які раніше вирощували тільки у Криму - ОДА

Укрінформ
Херсонщина як найближча за кліматичними умовами до півострова Крим, може виробляти в себе вина із сортів винограду, які раніше вирощували лише в Криму.

Про це заявив у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода.

"Після втрати частини виноробних потужностей України в результаті анексії Криму Херсонська область, як найбільш наближена за кліматичними умовами до півострова, може налагодити виробництво лінійки вин з сортів винограду, які раніше вирощувалися тільки в Криму", - повідомив Паливода.

Він нагадав, що Херсонська область є одним із чотирьох регіонів України, які переробляють виноград на виноматеріали. "Зараз ми маємо 8 підприємств цієї галузі, загальною потужністю 2300 тис. дал на рік, які виробляють та реалізують вина, коньяки та виноматеріали. На сьогодні доля Херсонщини в загальноукраїнських об'ємах переробки винограду на виноматеріали становить поки що близько 10%, але потенціал області набагато більший", - наголосив директор департаменту.

Читайте також: На посушливі херсонські землі вперше за 10 років пустять воду Сірогозькою балкою

Він зазначив, що спрощення урядом процедури ліцензування для малих виноробних підприємств має стимулювати розвиток виноробної галузі. Розвитку виноробства на Херсонщині сприятиме також і зростаючий імідж області як туристичного регіону, що дозволить розвинути такий напрямок, як гастрономічний туризм. "Отже сподіваємося, що згодом херсонські вина, як і херсонські кавуни та томати, стануть іще одним брендом та візитівкою області",- наголосив Паливода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-