Вінниця побореться за статус громади, дружньої до дітей та молоді – меморандум з ЮНІСЕФ

Вінниця побореться за статус громади, дружньої до дітей та молоді – меморандум з ЮНІСЕФ

Укрінформ
Вінницька міська рада у п’ятницю підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді».

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Вінницька міська рада підписала Меморандум про взаємодію з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді». У такий спосіб місто задекларувало готовність виконати ряд умов, які дозволять отримати офіційний статус «Громада, дружня до дітей та молоді», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підписання Меморандуму – це логічне продовженням заходів, започаткованих 2009 року, коли місто приєдналося до ініціативи «Місто, дружнє до дітей» і згодом у рамках Стратегії «Вінниця-2020» була прийнята відповідна програма. Вінниця стала одним із перших міст, де було створено Дитячу раду при міському голові та інститут дитячих омбудсменів. Працює у місті й молодіжна рада.

Меморандум окреслює порядок участі міста у глобальній Ініціативі та передбачає надання організаційної і технічної допомоги з боку ЮНІСЕФ. Підписання цього документа є першим кроком до отримання офіційного статусу «Громада, дружня до дітей та молоді». Документ, зокрема, підтверджує зобов’язання громади створити сприятливіше середовище для розвитку дітей і молоді.

Процес здобуття такого статусу має визначену процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах. Першим етапом є проведення аналізу становища дітей та молоді у громаді. Далі міська влада зобов’язується розробити та прийняти план дій, який сприятиме створенню чистого, безпечного та комфортного середовища для цих груп населення. Муніципалітет також повинен забезпечити ресурси для виконання прийнятого плану.

Після впровадження плану дій громада пройде через процес незалежної оцінки та в разі успішного виконання цього плану – отримає статус «Громади, дружньої до дітей та молоді».

Читайте також: Інклюзивна освіта: Фонд Порошенка проведе спільні тренінги з ЮНІСЕФ

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді. Від часу створення у 1996 році до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. На сьогодні ініціатива охоплює понад 30 мільйонів дітей.

29 березня 2018 року відбулося підписання Меморандуму щодо впровадження в Україні ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» між ЮНІСЕФ, урядом України та партнерами. Про намір приєднатися до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ заявили понад 160 міст та об’єднаних територіальних громад з усієї України.

Фото: www.vmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-