Понад 300 вчителів зі Сходу пройшли тренінги з інноваційної освіти

Понад 300 вчителів зі Сходу пройшли тренінги з інноваційної освіти

Фото
Укрінформ
Понад триста освітян з Донецької та Луганської областей взяли участь у тренінгах з впровадження дистанційної інноваційної освіти. Навчання проходило за підтримки Посольств Франції і Литви в Україні.

 Про це повідомила виконавчий директор громадської організації (ГО) «Фонд Відкрита політика», кандидат історичних наук, засновниця Міжнародної зеленої школи ім.Клима Чурюмова Ірина Жданова під час прес-сніданку в Укрінформі на тему: ”Інноваційна освіта без кордонів: для учнів та вчителів сходу України, які постраждали від військового конфлікту”.

“Не тільки учні потребують новітніх знань, а й вчителі. Цього року ГО “Фонд “Відкрита політика” започаткував серію тренінгів для вчителів Донецької та Луганської областей. Це навчання пройшли вже понад 300 вчителів”, - сказала Жданова.

Прес-сніданок на тему: ”Інноваційна освіта без кордонів: для освітян Сходу"/ Фото Володимира Тарасова

Вона зазначила, що учасники тренінгів навчалися інноваційним STEAM/StrEAM методикам, проектному менеджменту та фандрайзингу, також навчилися створювати креативний освітній простір за допомогою дешевих, відновлювальних матеріалів.

 Жданова також повідомила, що цього року на сході країни відкрилося 15 нових шкіл, в яких проходитиме дистанційне навчання для учнів зі сходу України.

 «Цього року відкрилося 10 нових шкіл, які надають дистанційне навчання у Донецькій області, і 5 нових шкіл у Луганській області», - сказала вона.

Водночас, директор ГО «Фонд Відкрита політика» додала, що у 2018 році дистанційно на екстернаті навчається близько 13 тисяч дітей з неконтрольованих територій: 12 тисяч у Донецькій області, 1 тисяча — у Луганській.

 “Для того, щоб забезпечити цю дистанційну освіту, вчителі працюють вдень і часто вночі, оскільки не мають ані кабельного інтернету, ані чітких розроблених навчальних планів, адаптованих під дистанційне навчання. Також відсутні методичні посібники”, - додала Жданова.

Читайте також: У Міносвіти визріла ідея про інтернатуру для педагогів

На прес-сніданку також були присутні вчителі Рубіжанських загальноосвітніх шкіл Луганської області, які 7 жовтня вирушать до Івано-Франківська, де разом з іншими освітянами Луганщини та Донеччини візьмуть участь у тренінгу з інклюзивної освіти та тренінгу з проектного менеджменту й проведенні інформаційної кампанії у рамках литовського проекту, який організовує Фонд “Відкрита політика” у Міжнародній зеленій школі, у селі Космач Івано-Франківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-