Івано-Франківськ веде перемовини з 14 громадами про створення ОТГ

Івано-Франківськ веде перемовини з 14 громадами про створення ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Івано-Франківськ веде перемовини з 14 громадами про об’єднання. Відсутність меж з населеними пунктами – головна проблема для створення ОТГ.

Про це в Івано-Франківську під час Ярмарку вакансій для ОТГ повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо перспективи створення Івано-Франківської ОТГ.

«Це – важке питання. Ми сьогодні ведемо переговори з 14 громадами про об’єднання, про що звернулися до них з відповідними листами. Наразі тривають зустрічі та перемовини. Головна проблема – місто немає меж з усіма населеними пунктами у Перспективному плані. Крім того, не вирішено питання на законодавчому рівні щодо сіл, які входять до Івано-Франківська. До прикладу, село Підпечари сьогодні готове об’єднатися з Івано-Франківськом, але ми не маємо з цим селом межі, бо там ще є Угорники і Микитинці», - зазначив  Марцінків.

Читайте також: ОТГ трьох областей навчать новим підходам у сфері поводження з відходами

Ще однією проблемою для створення об’єднаної громади навколо Івано-Франківська мер міста назвав «високу ціну на землю та майно сільських громад».

Марцінків висловив сподівання, що процес об’єднання буде пришвидшений вже після парламентських та президентських виборів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-