Рада готує на четвер декомунізацію ще двох областей

Рада готує на четвер декомунізацію ще двох областей

Укрінформ
Верховна Рада планує у четвер, 4 жовтня, розглянути законопроекти про внесення змін до ст. 133 Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій поінформував на засіданні Погоджувальної ради парламенту у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого четверга ми не встигли розглянути всіх пропозицій щодо змін до Конституції. Серед них - проект закону про внесення змін до ст. 133 Конституції щодо перейменування двох областей - Дніпропетровської та Кіровоградської. Тоді я пообіцяв авторам, що ті проекти, які ми не встигли розглянути, розглянемо в цей четвер", - пояснив Парубій.

Він також припустив, що 4 жовтня ВР зможе розглянути й інші законопроекти про внесення змін до Конституції України.

Надалі розглянуті законопроекти передбачається спрямувати до Конституційного суду для отримання висновку щодо їх відповідності ст. 157 і 158 Конституції.

Читайте також: У Верховній Раді наступного тижня - нове вітання в армії та перейменування областей

Як повідомлялося, законопроектами № 8329 і № 8380 про внесення змін до ст. 133 Конституції передбачається перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей на Січеславську та Кропивницьку відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-