У Верховній Раді наступного тижня - нове вітання в армії та перейменування областей

У Верховній Раді наступного тижня - нове вітання в армії та перейменування областей

Укрінформ
ВР наступного тижня планує розглянути у другому читанні законопроект про нове вітання у ЗСУ та направлення на розгляд до КСУ законопроектів про перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей. 

Про це йдеться у проекті розкладу засідань ВР на 2-5 жовтня.

Зокрема, у вівторок, 2 жовтня, заплановано розгляд у другому читанні президентського законопроекту №6149 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку з ратифікацією Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників», а у першому читанні - урядового законопроекту №6534-1 «Про внесення змін до статті 133 Податкового кодексу України (щодо забезпечення внесення пенсійних фондів до Реєстру неприбуткових установ та організацій)». Окрім того, у вівторок розглядатиметься вето Президента на Закон «Про приватну детективну (розшукову) діяльність».

У середу планується винести на розгляд сесійної зали законопроекти про ратифікацію угод, зокрема з Катаром - про сприяння та взаємний захист інвестицій, з Туреччиною - про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно, а також із Європейським інвестиційним банком («Проект модернізації української залізниці (Модернізація інфраструктури Публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця»).

На четвер заплановано розгляд у другому читанні президентського законопроекту №9036 «Про внесення змін до статутів Збройних сил України», що передбачає встановлення нового вітання у ЗСУ, та 4 альтернативні законопроекти про мови (№№5556, 5669, 5670 та 5670-д).

Окрім того пропонується розглянути президентський законопроект №8265 «Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України», включати який до порядку денного сесії парламент відмовлявся вже 13 разів.

Цього дня депутати також розглянуть включення до порядку денного сесії та направлення до Конституційного Суду законопроектів №8329 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)» та №8380 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)».

Читайте також: "Голос України" опублікував постанову про оновлену ЦВК

Як повідомлялося, апарат Верховної Ради запросив новопризначених членів Центральної виборчої комісії у Парламент для складення присяги на 3 жовтня. До цього парламенту ще слід достроково припинити повноваження нардепів Тетяни Юзькової на Ірини Єфремової, обраних до ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-