"Голос України" опублікував постанову про оновлену ЦВК

Укрінформ
В офіційному парламентському виданні "Голос України" опублікували постанови Верховної Ради про звільнення 13 представників Центральної виборчої комісії та призначення 14 нових членів ЦВК.

В оприлюдненій постанові № 2558-VIII "Про звільнення з посад членів Центральної виборчої комісії", зокрема, визначено, що серед звільнених членів Центрвиборчкому, термін повноважень яких завершився, - колишній керівник ЦВК Михайло Охендовський.

Крім цього, у "Голосі України" опублікували 14 постанов про призначення нових членів Центральної виборчої комісії: Алли Басалаєвої, Наталії Бернацької, Михайла Вербенського, Андрія Євстігнєєва, Ірини Єфремової, Ольги Желтової, Олега Конопольського, Світлани Кустової, Ольги Лотюк, Віталія Плукаря, Євгенія Радченка, Тетяни Сліпачук, Леонтія Шипілова і Тетяни Юзькової.

Читайте також: Присягу нового складу ЦВК заплановано у парламенті на 3 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 вересня оновила склад Центральної виборчої комісії, попередньо збільшивши склад комісії з 15 до 17 осіб. За кожного кандидата голосували окремо.

Відповідно до законодавства, кандидатури на призначення членами ЦВК подає Президент після консультацій з парламентськими фракціями та групами. Затверджує список Верховна Рада. Строк повноважень члена ЦВК становить 7 років.

Станом на вересень 2018 року у попередньому складі ЦВК тільки двоє членів мали повноваження (Олег Діденко та Катерина Махніцька). Строк повноважень інших 13 давно закінчився: у голови і ще п'ятьох представників комісії - у 2011 році, у шістьох - у 2014-му, в одного - у лютому 2017-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-