Присягу нового складу ЦВК заплановано у парламенті на 3 жовтня

Присягу нового складу ЦВК заплановано у парламенті на 3 жовтня

Укрінформ
Апарат Верховної Ради запросив новопризначених членів Центральної виборчої комісії у Парламент для складення присяги на 3 жовтня.

Про це повідомив член нового складу ЦВК Євген Радченко у коментарі кореспондентові Укрінформу.

“Попередньо нас запросили на 3 жовтня на 12.30, але Апарат ВР буде ще раз запрошувати і вони попередили про це”, - зазначив він.

Радченко пояснив, що дату складення присяги було відтерміновано від моменту призначення членів ЦВК у зв’язку з тим, що людям потрібно було звільнитися з попередніх місць роботи, аби не було ані конфліктів інтересів, ані суміщення посад.

Читайте також: В ОПОРІ не виключають затягування з початком роботи оновленої ЦВК

Щодо себе особисто, то він зауважив, що до призначення у Центрвиборчком був ФОПом й наразі вже має на руках виписку про припинення цієї діяльності.

Разом з тим на запитання, чи завершилися вже перемовини щодо призначення нового керівництва ЦВК, Радченко відповів: “Вони ще не починалися”.

Читайте також: Британія розраховує, що робота нової ЦВК буде неупередженою - посол

У свою чергу, колишній заступник голови ЦВК Андрій Магера пояснив, що ЦВК наразі має у своєму складі лише двох повноважних членів і до моменту складення у парламенті присяги новообраними членами комісії не може проводити засідання чи приймати колегіальні рішення.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 вересня призначила 14 членів Центральної виборчої комісії, попередньо звільнивши із цих посад 13 колишніх членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-