В ОПОРІ не виключають затягування з початком роботи оновленої ЦВК

В ОПОРІ не виключають затягування з початком роботи оновленої ЦВК

Укрінформ
Аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев сподівається, що новообрані члени ЦВК приймуть присягу на наступному пленарному засіданні Ради 2 жовтня та приступлять до виконання своїх обов'язків.

Про це йдеться в повідомленні ОПОРИ у Facebook.

"Нинішня ситуація, коли члени ЦВК не можуть виконувати свої обов'язки, є неприпустимою. Наступне пленарне засідання має супроводжуватися приведенням їх до присяги. Будемо сподіватися на те, що ніщо цьому не завадить", - наголосив експерт.

Однією із можливих причин затягування процесу приведення до присяги та початку роботи ЦВК у новому складі він назвав необхідність погодження позицій щодо призначення керівного складу ЦВК.

"Напевно, є якісь думки з боку зовнішніх суб'єктів щодо керівництва комісії. Можливо, це такий спосіб отримання додаткового часу для переговорів. Ще говорять про погану організацію комунікацій між держорганами і в самій Верховній Раді", - зазначив Клюжев.

Читайте також: Британія розраховує, що робота нової ЦВК буде неупередженою - посол

Як повідомлялося, у середу Кабінет міністрів звільнив заступника міністра юстиції Наталію Бернацьку у зв'язку з призначенням членом Центрвиборчкому.

20 вересня Верховна Рада оновила склад ЦВК, призначивши 14 нових членів Центрвиборчкому. Після призначення нових членів комісії голова ВР Андрій Парубій спрогнозував, що парламент розгляне дострокове припинення депутатських повноважень Тетяни Юзької та Ірини Єфремової у зв'язку з обранням їх членами Центральної виборчої комісії на наступному пленарному тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-