"Золотий Лев-2018" пропонує нове прочитання відомих п`єс

Укрінформ
На Міжнародний театральний фестиваль “Золотий Лев- 2018” до Львова прибули театри з Грузії, Австрії, Румунії, Польщі та Угорщини, які не бояться експериментального прочитання класики.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"29-ий рік поспіль відкриває двері "Міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев". Це епохальний час, з яким ми прожили, і покоління виросло, і ми змужніли, чогось навчились", - зазначив директор театру "Воскресіння" і засновник фестивалю Ярослав Федоришин.

Гасло фестивалю - "Класика очима експерименту", тому на прихильників Мельпомени очікує нетрадиційне прочитання уже відомих та нових п`єс. А прологом до фестивалю стала вистава "Йов" яку театр "Воскресіння" показав напередодні увечері на площі перед оперним театром.

Читайте також: Столичним театралам готують фест із безкоштовними спектаклями

Цього року на фестиваль завітали Тбіліський державний академічний російський театр ім. Грібоєдова, Незалежний театр (м.Тімішоара, Румунія), Театр Кароля Войтили (Польща), Дунайський театр (м.Вац, Угорщина), Театр “Табор” (Австрія).

З-поміж театрів із України на фестивалі очікуються Молодий академічний театр (м. Київ, Україна), Київський національний театр ім.І.Франка, Львівський академічний духовний театр "Воскресіння", Перший український театр для дітей та юнацтва (Львів, Україна).

"Золотий Лев-2018" триватиме з 29 вересня до 7 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-