Експорт підприємств Харківщини до ЄС за два роки збільшився на 40% - ОДА

Експорт підприємств Харківщини до ЄС за два роки збільшився на 40% - ОДА

Укрінформ
Експорт підприємств Харківської області до країн Євросоюзу за два роки збільшився на 40%.

Про це повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична під час зустрічі з главою Представництва Європейського Союзу в Україні Х'югом Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Експорт харківських підприємств до країн Євросоюзу збільшився з 2016 року на 40%. З 2016 по 2018 рік на Харківщині реалізовано більш ніж 30 європейських проектів та програм, включаючи програми міжнародної технічної допомоги та деякі фінансові програми, зокрема», - зазначила Світлична.

За її словами, в області вже створено 17 об'єднаних територіальних громад, зокрема й найбільша в Україні Лозівська ОТГ, де проживає понад 74 тисяч осіб. А надалі кількість жителів ОТГ має перспективу збільшитися до 100 тисяч.

«Можу сказати, що ще 4 новостворені ОТГ входять до 20-ти найбільших в Україні. Бюджет Харківщини зріс утричі, що дозволяє нам ремонтувати, будувати та відновлювати. Саме цих змін очікують люди на місцях. Саме цим ми доводимо, що таке реформа децентралізації, що таке нова країна та що таке відповідальність влади. Тому що деякі об'єкти, які сьогодні ремонтуються та реконструюються, чекали на це 20 - 30, а то й 50 років», - підкреслила голова ОДА.

Читайте також: Сто найбільших держкомпаній торік збільшили прибуток майже на 39% - МЕРТ

Керівник області також акцентувала увагу на підвищенні рівня бізнес-активності в регіоні та розвитку міжнародного авіасполучення. «Цього року в Харківському аеропорту відкрито додатково 10 напрямків сезонних та регулярних рейсів. Маємо до 100 рейсів на тиждень», - зауважила вона.

У свою чергу представник ЄС наголосив, що Україна загалом і Харківщина зокрема дуже суттєво збільшили обсяги експорту до країн ЄС.

За його словами, реалізація всіх заходів у рамках реформи децентралізації важлива як на державному, так і на регіональному рівнях. «І в цьому сенсі ми прагнемо ділитися з вами тим досвідом, який у нас є. Надзвичайно важливо, щоб як місцеві, так і центральні органи влади підтримували процес становлення та розвитку об’єднаних громад», - зауважив він.

Мінгареллі відзначив позитивну динаміку у розвитку сфери охорони здоров'я на Харківщині і запропонував Світличній під час наступного відвідання Києва зустрітися з представниками Європейського інвестиційного банку задля обговорення потреб цієї сфери на наступний період.

Фото: сайт Харківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-