У нападі на еколога на Одещині підозрюють депутата сільради

У нападі на еколога на Одещині підозрюють депутата сільради

Укрінформ
У нападі на еколога з Одещини Івана Русєва, який разом з іншими працівниками природного парку "Тузлівські лимани" перешкоджав браконьєрам вести незаконну діяльність, підозрюють депутата сільської ради Татарбунарського району.

Про це на брифінгу щодо протидії злочинності в регіоні та розслідування злочинів проти громадських активістів заявив прокурор області Олег Жученко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"1 вересня, коли він (Іван Русєв. - ред.) зі своїми однодумцями прибув на територію природного заповідника і перешкоджав браконьєрам займатися їхньою незаконною діяльністю, на нього був скоєний напад. Не пройшло й місяця, а вже вчора повідомлено про підозру депутату сільської ради", - зазначив Жученко.

Він додав, що хоча Русєв не заявив про пограбування, прокуратура внесла додаткову кваліфікацію за ч.1 ст. 186 Кримінального кодексу України за фактом вилучення нападниками накопичувача інформації з планшета активіста, на який той знімав дії браконьєрів.

Читайте також: Дрони допоможуть ловити браконьєрів на Сейшелах

Жученко підкреслив, що правоохоронні органи, включаючи Службу безпеки, вважають сплеск нападів у регіоні невипадковим, спрямованим на дестабілізацію ситуації в регіоні і в країні загалом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-