Головного екоінспектора Азовського моря відсторонили — проводять розслідування

Головного екоінспектора Азовського моря відсторонили — проводять розслідування

Укрінформ
Керівник Державної екологічної інспекції Азовського моря з 25 вересня відсторонений від посади, проти нього порушено дисциплінарну справу та відкрито службове розслідування.

Про це 27 вересня повідомили в Маріупольській міській раді.

"На колегії було прийнято рішення щодо проведення перевірки роботи Державної екологічної інспекції Азовського моря. Створено комісію, яка зараз працює в Маріуполі. Вона протягом 10-12 днів буде вивчати стан справ інспекції. Порушено дисциплінарну справу, відкрито службове розслідування щодо керівника інспекції. З понеділка він відсторонений від посади", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що екологічну ситуацію в Маріуполі та діяльність Державної морської екологічної інспекції приїжджав обговорити виконуючий обов'язки голови Держекоінспекції України Ігор Яковлєв. Він заявив: "Ми хочемо протягом двох тижнів розібратися в ситуації. Чи всі заходи застосовувала Державна екологічна інспекція Азовського моря та працівники відносно звернень громадян та громадських організацій, які повноваження вона використала, а які ні".

Читайте також: Екологи з'ясовують, чому "поіржавіло" море на одеських курортах

Він нагадав, що Маріуполь відвідав за дорученням міністра, щоб об'єктивно розібратися в екологічній ситуації міста, а також у діяльності Державної екологічної інспекції Азовського моря.

Виконуючий обов'язки голови Держекоінспекції запропонував активістам Маріуполя стати громадськими інспекторами, які будуть наділені відповідними повноваженнями.

Як повідомлялося, представники громадськості скаржилися на погану екологічну ситуацію в Маріуполі та незадовільну діяльність Державної морської екологічної інспекції в напрямку контролю за якістю води та стоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-