Отруєння водою в Макіївці: постраждалих уже 87

Отруєння водою в Макіївці: постраждалих уже 87

Укрінформ
Кількість потерпілих від отруєння питною водою в окупованій Макіївці Донецької області становить щонайменше 87 осіб, з яких четверо - діти.

Про це повідомив у Facebook представник уповноваженого з прав людини у Луганській і Донецькій областях Павло Лісянський.

"Отже, на сьогодні нам вдалося дізнатися, що сумарно в лікарні Макіївки і Донецька (в інфекційні відділення) госпіталізовано всього 87 осіб (з них четверо дітей)... Інформація дуже сильно блокується представниками окупаційних адміністрацій. Як нам повідомляють, стан госпіталізованих людей середньої важкості", - повідомив Лісянський.

Він впевнений, що кількість тих, хто звернувся, набагато більша, але зазначає, що отримати інформацію вже практично неможливо. Окупаційні адміністрації свідомо занижують кількість людей, які звернулися, і госпіталізованих.

Читайте також: Представник омбудсмена: В окупованій Макіївці - масове отруєння питною водою

Як повідомлялося раніше, у міську лікарню Макіївки почали надходити скарги місцевих на погане самопочуття. Потерпілі скаржилися на біль у животі, блювоту, озноб, підвищення температури. Деяких відправили до Донецька. Вважають, що причиною отруєння стала поломка або збій системи дезинфекції води у Макіївці. "Про проблеми з системою дезинфекції було відомо комунальному підприємству «Вода Донбасу», яке контролює незаконне озброєне формування «ДНР». Напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води кип'ятити її 5-7 хвилин. Але це не допомогло", - писав раніше Лісянський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-