П'ять сіл на адмінмежі з Кримом залишилися без води

П'ять сіл на адмінмежі з Кримом залишилися без води

Укрінформ
На Херсонщині у Генічеському районі, біля адмінмежі з анексованим Росією Кримом, через борги знеструмлені водонапірні башти у п'яти населених пунктах.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла у вівторок секретар Чонгарської сільської ради та виконкому Лілія Бессонова.

"24 вересня Генічеський РЕЗ і ЕМ (підрозділ АТ "Херсонобленерго" - ред.) через заборгованість в 40 тис. гривень за спожиту комунальним підприємством "Атлант-Чонгар" електроенергію відключив від електропостачання водонапірні башти у п'яти населених пунктах Чонгарської сільської ради, які обслуговує дане комунальне підприємство. Приїхали, відключили, опломбували. Наразі до цих башт немає доступу (щоб їх знову запустити в роботу - ред.). В результаті без централізованого водопостачання залишилися жителі цих населених пунктів, а також військові і прикордонники, які знаходяться у нас на території Чонгара", - розповіла Бессонова.

Читайте також: Авдіївці та Мар'їнці знову дали воду

Що ж до інших трьох населених пунктів сільради, то їх дане комунальне підприємство не обслуговує. Енергопостачання до об'єктів водозабезпечення оплачується там коштом або інших підприємств, або ж місцевих жителів (як, наприклад, в селищі Сиваш), повідомила секретар сільської ради.

За її словами, даний борг у КП "Атлант-Чонгар" утворився через дві проблеми: через великі неплатежі населення, а також через обіцянку деяких депутатів сільської ради заплатити за водокористування населення з коштів бюджету сільради.

"На сході громади села Миколаївка вони пообіцяли за 15 днів поливного сезону травня оплатити повністю за всі села сільради за водокористування. Але на сесії не виділили ці кошти, відмовилися. Що ж до заборгованості абонентів комунальному підприємству "Атлант-Чонгар", то вона на даний час становить 266 тис. гривень", - зазначила Бессонова.

Вона додала, що енергетики підключать насоси водонапірних башт до електроживлення лише після того, як КП "Атлант-Чонгар" повністю погасить наявну заборгованість.

Наразі на території зневоднених населених пунктів сільради триває збір коштів для погашення заборгованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-