Авдіївці та Мар'їнці знову дали воду

Авдіївці та Мар'їнці знову дали воду

Фото
Укрінформ
Водопостачання Авдіївки, Мар'їнки та низки інших міст відновлено після ліквідації пошкоджень на Південно-Донбаському водоводі

Про це йдеться на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

«Під загальною координацією української сторони СЦКК працівниками комунального підприємства «Вода Донбасу» було ліквідовано 4 прориви 1-ї та 2-ї нитки Південно-Донбаського водоводу. Відновлено водопостачання Авдіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Курахового, Павлополя, Селидового та Волновахи. Цього ж дня розпочато черговий етап робіт зі зміцнення дамб шламонакопичувачів першої та третьої черги Торецького фенольного заводу», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, попередній етап тривав з 10 липня до 1 серпня 2018 року. Протягом цього часу дамбу шламонакопичувача 3-ї черги, ушкоджену внаслідок обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації, зміцнили, використавши понад 2600 тонн будівельного матеріалу. 

«Небезпеку екологічної та гуманітарної катастрофи вдалося зменшити. Проте для повного відновлення дамби потрібен був ще принаймні місяць роботи. Тому українською стороною СЦКК було організовано взаємодію з представниками СММ ОБСЄ щодо отримання гарантій безпеки від окупаційної адміністрації РФ та забезпечення дотримання режиму припинення вогню на час проведення робіт», - повідомляють у штабі ООС.

Читайте також: Чергова провокація окупантів: Бойовики обстріляли Горлівку та Авдіївку

В результаті напружених переговорів вдалося отримати гарантії безпеки для продовження робіт на небезпечному об'єкті до 21 листопада поточного року.

Поінформовано, що протягом цього часу буде зміцнено дамби шламонакопичувачів першої та третьої черги, а також оновлено контрольні свердловини для забору проб грунту на предмет хімічного забруднення.

Фото: Операція Об'єднаних сил, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-