Стан пораненого в Одесі активіста стабільний, але кулю ще не вилучили — лікар

Стан пораненого в Одесі активіста стабільний, але кулю ще не вилучили — лікар

Укрінформ
Стан одеського активіста Олега Михайлика, якого в Одесі 22 вересня поранили з вогнепальної зброї, стабільний. Водночас кулю лікарі ще не вилучали, це планується зробити після того, як його стан остаточно стабілізується.

Про це в ефірі Громадського розповів головний лікар Клінічної лікарні №1 Одеси Євген Григор'єв.

"Стан пацієнта стабільний, проводиться увесь об’єм консервативної терапії, динаміка перебігу позитивна. Вилучення стороннього тіла відбувається після того, як у хворого буде стабільний стан і робиться це як правило у плановому порядку через 2-3 місяці. Травма достатньо серйозна, хворого доставили у стані клінічної смерті", — повідомив лікар.

Григор'єв уточнив, що пацієнт перебуває в реанімації. "Він у свідомості, їсть, спілкується з рідними, завтра будемо його піднімати", — сказав він.

Лікар пояснив, що кулю лікарі планують вилучити пізніше, оскільки зараз у постраждалого виникло запалення легенів і оперативне втручання може лише зашкодити.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня в Одесі стріляли у громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ст. 15 і ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Для розслідування нападу на Михайлика створено посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ.

Читайте також: Одеська поліція має п'ять версій замаху на Михайлика

23 вересня в Одесі близько сотні людей вийшли на протест, вимагаючи від правоохоронців розслідувати напад на Михайлика.

Генпрокурор Юрій Луценко 24 вересня повідомив, що провів нараду з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, і посилена група правоохоронців з Києва вилетіла до Одеси.

Начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін зазначив, що слідство розглядає п'ять версій замаху на активіста, більшість із них пов'язана з його професійною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-