Місцеві бюджети отримали додаткові 28 мільярдів — Зубко

Місцеві бюджети отримали додаткові 28 мільярдів — Зубко

Децентралізація
Укрінформ
У рамках реформи децентралізації місцеві бюджети протягом січня - серпня 2018 року отримали додаткові 28 млрд грн.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час форуму представників місцевого самоврядування "День діалогу з владою" у Тернополі, інформує Урядовий портал.

"Реформа децентралізації сьогодні для країни є у найбільшому пріоритеті, і яка дійсно показує високі результати. Тільки один приклад, плюс додаткові 28 млрд грн надходжень до місцевих бюджетів за січень-серпень 2018 року, і люди мають про це знати і розуміти, як вони витрачаються. Українці мають отримувати не просто нову, а високу якість всіх сервісних послуг", - наголосив Зубко.

За його словами, ключовий механізм успішності реформи децентралізації - прозорість як у діяльності сервісних організацій, так і місцевої влади.

Читайте також: Гройсман заявляє, що доходи місцевих бюджетів зросли до $10 мільярдів

"Ми вже подали до Мінфіну свої пропозиції щодо реформування ДФС, яка є в першу чергу сервісною організацією. Це дозволить органам місцевого самоврядування побачити, від кого надходять податки, з якого підприємства, скільки сплачується ПДФО тощо", - зазначив Зубко.

Водночас він наголосив на необхідності працювати у зворотному напрямку, а саме - публікувати власні бюджети, витрати і звітувати перед своїми громадянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-