На Сумщині запроваджують елементи дуальної освіти

На Сумщині запроваджують елементи дуальної освіти

Укрінформ
На Сумщині у закладах профтехосвіти запроваджують елементи дуальної освіти.

Про це у понеділок під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації розповіла директор Департаменту освіти і науки ОДА Вікторія Гробова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуальна форма навчання впроваджується в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області з 2017 року. За цей час її елементи запрацювали в 6 закладах професійно-технічної освіти за 7 професіями. До навчання залучено 118 учнів, укладено тристоронні договори із 19 підприємствами та установами. 79% учнів працевлаштовані на підприємствах-партнерах», - зазначила посадовець.

Читайте також: Експертиза МОН виявила в шкільних підручниках дискримінаційні речі – Левченко

За її словами, у 2018/2019 навчальному році в області цю роботу продовжено.

На сьогодні 9 закладів професійної (професійно-технічної) освіти у співпраці з 33 підприємствами-партнерами здійснюють навчання з елементами дуальної форми за 8 професіями електротехнічного напрямку, сфери обслуговування, торгівлі та громадського харчування, автомобільного і залізничного транспорту, сільського господарства.

Дуальність як методологічна характеристика професійної освіти передбачає узгоджену взаємодію освітньої та виробничої сфери з підготовки кваліфікованих кадрів певного профілю в рамках організаційно-відмінних форм навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-