Гніванська ОТГ реалізує найбільший в області проект з енергоефективності

Гніванська ОТГ реалізує найбільший в області проект з енергоефективності

Децентралізація
Укрінформ
Гніванська ОТГ за підтримки ЄС розпочала реалізацію найбільшого у Вінницькій області проекту з енергоефективності «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Про це розповів голова громади Володимир Кулєшов на виїзному семінарі-нараді «Клуб голів ОТГ» у м.Гнівань, організованому Вінницьким центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Можливість поборотися за отримання таких значних грантових коштів ми отримали унаслідок підписання «Угоди мерів». Ці кроки дали нам можливість знайти партнерів і поборотися за фінансування ЄС. Метою цього проекту є впровадження сталої енергетичної  політики міста Гнівань, а загальний бюджет проекту складає 970 тисяч євро, з яких 78% надає Євросоюз, а решта – кошти нашої громади», - повідомив Кулєшов.

За його словами, реалізувати проект громада планує упродовж 2018-2021 років. За цей час планується здійснити комплексну енергомодернізацію чотирьох муніципальних дитячих садочків у м. Гнівань, а також створити й налагодити роботу відділу енергоменеджменту  Гніванської міської ради. Окрім того, у громаді проводитимуть інформаційно-навчальну роботу з питань упровадження енергоефективних заходів, які передбачені у Плані дій сталого енергетичного розвитку до 2020 року м. Гнівань.

Кулєшов розповів, що цей проект фінансується Європейським Союзом у межах ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів  –  Демонстраційні проекти» та реалізується  Гніванською міською радою спільно з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Загалом участь у ІІ конкурсі енергоефективних проектів брали участь понад 100 заявників, з яких тільки 14 отримали фінансування Єросоюзу на їх реалізацію. Гнівань – найменше з шести українських міст – переможців конкурсу, яке вибороло грантові кошти на запровадження енергоефективності.

Читайте також: На Вінниччині голови ОТГ вивчали особливості нового бюджетного процесу

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Антоніна МНІХ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-