У Львові на громадських активістів напали з ножами, чотирьох госпіталізували

У Львові на громадських активістів напали з ножами, чотирьох госпіталізували

Фото
Укрінформ
У Львові напередодні увечері невідомі вчинили збройний напад на групу молодих людей із однієї з громадських організацій. Четверо із них потрапили до лікарні із ножовими пораненнями та забоями.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця обласного управління Нацполіції Світлана Добровольська.

поліцію напередодні надійшло повідомлення від медиків, що в лікарню потрапило четверо молодих людей із різними тілесними ушкодженнями. За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 ККУ- хуліганство",- зазначила Добровольська.

За її словами, правоохоронці встановлюють обставини події та особи нападників. Згідно із статтею, їм загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

За словами Добровольської, постраждалі не надають ні пояснень, ні показів. До поліції від них не надійшло жодної заяви.

Про напад у Facebook повідомила активістка Ірина Юзик. Вона зазначила, що соціальні активісти з "Чорного Стягу" захищають парки, борються із незаконними забудовами, відбудовують притулок "Вуглик", ходять по судах Народної дії. За словами активістки, напад на її друзів та однодумців стався на стадіоні школи. На двох дівчат і двох хлопців напали 20 осіб повністю у чорному і балаклавах, з металевими палками та ножами.

Вона зазначила, що у дівчат (їм приблизно по 20 років) наявні численні забої, ножові поранення. У хлопціі (одному 20, другому близько 25) - ті самі ушкодження, але важча форма. Один у важкому стані, зокрема, внаслідок ножового удару у груди й травми голови, йому зроблено операцію.

Читайте також: На Львівщині затримали 11 турецьких нелегалів

Представник "Чорного стягу" Антон Парамбульна на своїй сторінці у Facebook звинуватив у цьому нападі членів організації "Національний корпус". Однак у львівському осередку "Національних дружин" заявили про непричетність членів "Національного корпусу" до нападу увечері 23 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-