Посольство США закликає до ретельного розслідування нападу на Михайлика

Посольство США закликає до ретельного розслідування нападу на Михайлика

Укрінформ
Посольство США в Україні  глибоко занепокоєне  нападом на голову Одеської міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика і закликає до швидкого, прозорого та ретельного розслідування.

Про це диппредставництво повідомило у Twitter.

"Ми глибоко занепокоєні нападом на одеського активіста Олега Михайлика, що стався 22 вересня. Напади такого роду почастішали, і це потрібно припинити. Він і народ України заслуговують швидкого, прозорого та ретельного розслідування", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 22 вересня в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ст. 15 та ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Для розслідування нападу на Михайлика створено посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ.

Слідство розглядає кілька версій нападу - від побутової до тих, які можуть бути пов'язані з громадською діяльністю Михайлика.

Читайте також: Напад на Михайлика: у поліції відповіли на закиди соцмереж

Стан пораненого Михайлика на ранок неділі стабілізувався, йому надано охорону.

У неділю, 23 вересня, в Одесі близько сотні людей вийшли на протест, вимагаючи від правоохоронців розслідувати напад на Михайлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-