Напад на Михайлика: у поліції відповіли на закиди соцмереж

Напад на Михайлика: у поліції відповіли на закиди соцмереж

Укрінформ
Одеська поліція відкидає звинувачення у зволіканні з розслідуванням замаху на громадського активіста Олега Михайлика, якого було тяжко поранено 22 вересня.

Відповідну заяву поширив відділ комунікації поліції Одеської області.

"У соціальних мережах поширюється інформація про те, що поліція тривалий час не прибувала на місце, де було скоєно напад на активіста. Повідомляємо, що вказана інформація не відповідає дійсності. Поліцейські зреагували на повідомлення оперативно, професійно та злагоджено", - йдеться у заяві.

У поліції стверджують, що повідомлення про подію надійшло на спецлінію «102» о 21.40 год. Одразу ж на місце були скеровані найближчі екіпажі поліції та слідчо-оперативна група Приморського відділу поліції. Враховуючи резонансність події, на місце нападу були направлені додаткові сили поліцейських.

Читайте також: Поліція хоче провести балістичну експертизу у справі нападу на Михайлика

"Прибувши на місце протягом 3 хвилин після отримання повідомлення, поліцейські стали до виконання своїх службових обов’язків. До приїзду "швидкої" вони надали потерпілому першу домедичну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Зазначаэться, що після прибуття слідчо-оперативної групи було визначено місце вчинення злочину та шляхи підходу і відходу злочинця. Місце події було огороджено та розпочато його огляд слідчим з метою пошуку та фіксації речових доказів. У той самий час працівниками оперативних підрозділів проводився ряд розшукових заходів на встановлення імовірних злочинців.

Як повідомлялося, 22 вересня в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ст. 15 та ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Для розслідування нападу на Михайлика створено посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ.

Слідство розглядає кілька версій нападу - від побутової до тих, які можуть бути пов'язані з громадською діяльністю Михайлика.

Стан пораненого Михайлика на ранок неділі стабілізувався, йому надано охорону.

У неділю, 23 вересня, в Одесі близько сотні людей вийшли на протест, вимагаючи від правоохоронців розслідувати напад на Михайлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-