У метро Харкова з'явився вагон з фотографіями загиблих на Донбасі воїнів

У метро Харкова з'явився вагон з фотографіями загиблих на Донбасі воїнів

Фото
Укрінформ
Вагон під назвою "Історія нескорених" з фотографіями українських військових, які загинули на Донбасі, вийшов на Cалтівську лінію харківського метро у складі "Потягу пам'яті".

У презентації нового вагону на території Салтівського депо, повідомляє кореспондент Укрінформу, взяли участь представники Харківської ОДА, громадських організацій, ветерани АТО, волонтери, рідні загиблих на Донбасі.

Новий вагон розміщений у середині "Потягу пам'яті", що складається з п'яти вагонів, кожен з яких мовою фотографій розповідає про загиблих земляків, чи то афганці, воїни-інтернаціоналісти, герої Другої світової війни, чорнобильці. На корпусі вагону - напис: "Герої Харківщини в неоголошеній війні: "Історія нескорених". Усередині вагону розміщено більш як двісті фотографій воїнів, які загинули на Донбасі: ось бої за Донецький аеропорт, а тут - Іловайський котел, поряд - бої за Дебальцеве, Маріуполь.

Читайте також: "Кривавий" елеватор на Харківщині повернули власникові

"Проект реалізовано за підтримки Харківської ОДА. А ідея створення вагону з фотоінформацією про воїнів, які загинули на Донбасі до кінця 2017 року, належить активістові Миколі Благовестову - керівникові громадської організації "Золотий Пегас", один з напрямів діяльності якої - виховна робота серед молоді. Його ідею підтримали інші активісти. Наприклад, Марина Полякова, яка керує громадською організацією допомоги сім'ям загиблих, узяла на себе пошук фотографій, дизайнер Ігор Куліш подбав про інтер'єр вагону", - зазначив координатор харківського Євромайдану, журналіст Володимир Чистилін.

За його словами, віднині цей вагон, як і чотири інших у "Потягу пам'яті", нагадуватиме харків'янам про героїв-земляків, які віддали життя за незалежність України.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у лютому цього року громадська організація "Золотий Пегас" опублікувала на сайті Харківської міськради петицію про увічнення пам'яті 15-річного Данила Дідика, який загинув у Харкові 22 лютого 2015 року під час теракту біля Палацу Спорту. За останніми даними, петиція зібрала необхідні 5 тисяч голосів на підтримку ініціативи активістів назвати ім'ям Данила Дідика харківську школу № 11, де він навчався, і де на сьогодні встановлена меморіальна дошка на його честь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-