"Кривавий" елеватор на Харківщині повернули власникові

Укрінформ
Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації задовольнила скаргу фермера з Харківщини Олександра Строгого, який оскаржував у Міністерстві юстиції перереєстрацію його фермерського господарства на інших осіб.

Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час прес-конференції у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми скасували рішення державного реєстратора не з тих підстав, що документи підроблені, тому що, на жаль чи на щастя, це не є ніколи для нас підставою для скасування реєстраційної дії, бо ми не можемо надати цьому оцінку. Здається, що представники іншої сторони дуже поспішали. І, зазвичай, коли ведуться такі шахрайські реєстрації, коли є сумніви щодо підробки документів, зазвичай допускаються і помилки», - повідомила Сукманова, інформуючи про результати розгляду скарги комісією.

Серед помилок, за її словами, на підставі яких комісія скасувала реєстраційну дію було те, що нотаріальне посвідчення документів, дата цього нотаріального посвідчення відбувалася пізніше, ніж реєстраційна дія. Окрім того, була встановлена невідповідність назви фермерського господарства у деяких документах, відсутність підпису нібито "власника" господарства на статуті.

Сукманова повідомила, що відповідна зміна даних у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відбулася 7 вересня.

«Наказ Міністерства юстиції був виконаний в той же день, коли він підписаний. І зараз в реєстрі відновлено правовий статус власника, який був і зараз є власником цього фермерського господарства. Фізичний контроль, наскільки я розумію, також залишається за владником фермерського господарства», - додала заступник міністра юстиції.

Читайте також: Захоплення елеватора: суд призначив дату розгляду апеляцій

Під час прес-конференції Сукманова вручила власнику фермерського господарства Олександру Строгому копію наказу Мін'юсту, який відновив його право власності.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора у селі Занки Зміївського району Харківської області, де зіткнулася з жителями райцентру. Під час бійки, в якій взяли участь кілька десятків осіб, було помічено травматичну зброю і газовий балончик. Постраждали сім осіб, у тому числі співробітник районної поліції. Додаткові сили поліції, що прибули на місце, запобігли розвитку конфлікту. Затримано понад 20 осіб за ст. 208 КПК України.

Почато досудове розслідування за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-