Захоплення елеватора: суд призначив дату розгляду апеляцій

Захоплення елеватора: суд призначив дату розгляду апеляцій

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області призначив дати розгляду апеляційних скарг від 23-ох підозрюваних у справі про конфлікт на елеваторі в селищі Занки щодо обраного для них запобіжного заходу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Розгляд апеляційних скарг, поданих в інтересах 23-х осіб, призначено на 24 вересня. Першу справу почнуть розглядати о 10:15, останню - о 15:45", - зазначили в суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 вересня в Занках Зміївського району під час спроби рейдерського захвату приватного елеватора сталася масова бійка зі стріляниною. Було поранено семеро осіб, включаючи заступника начальника Зміївського райвідділу поліції. На місці затримано близько 50 осіб, двадцяти двом з них пред'явлено підозру в скоєнні групового хуліганства із застосуванням зброї.

12 вересня в Харкові було затримано екс-командира роти "Східний корпус" Олега Ширяєва, якого підозрюють в причетності до конфлікту.

13 вересня Київська райсуд Харкова обрав для частини учасників конфлікту на елеваторі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

14 вересня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури Харківської області про обрання для решти підозрюваних, включаючи Ширяєва, тримання під вартою без права на заставу.

Читайте також: Захоплення елеватора: арештували всіх 22 "тітушок"

Учасників конфлікту в Занках підозрюють за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї).

Ширяєву також висунуто підозру в рамках кримінального провадження щодо подій 2015 року в селищі Краснокутськ Харківської області - за ч. 1 ст. 294 і ч. 2 ст. 347 КК (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, спробою захвату будівлі і навмисним пошкодженням майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Сам Ширяєв на суді спростував всі обвинувачення і відмовився давати свідчення проти себе, керуючись ст. 63 Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-