Захоплення елеватора:  арештували всіх 22

Захоплення елеватора: арештували всіх 22 "тітушок"

Укрінформ
Заарештовано усіх 22 учасників конфлікту зі стріляниною на приватному елеваторі у Занках Зміївського району Харківської області.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прокуратурі Харківської області.

"Київський райсуд Харкова підтримав позицію прокуратури та обрав для усіх 22 учасників сутичок навколо елеватора на Зміївщині запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави", - зазначили у прокуратурі.

Раніше, додали у прокуратурі, усім 22 подозрюваним пред'явлено підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (КК) України (хуліганство, здійснене групою осіб з використанням зброї).

"Аналогічний запобіжний захід обрано 23-му затриманому: 31-річному харків’янину", - пояснили у прокуратурі.

Читайте також: Екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва заарештували без права на заставу

Як повідомляв Укрінформ, Київський райсуд Харкова обрав для екс-командира роти "Східний корпус" Олега Ширяєва, підозрюваного у справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці без права на заставу.

Адвокат просив для Ширяєва запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, оскільки Ширяєв 11 вересня під час конфлікту на елеваторі знаходився вдома і на тренуванні в Харкові, що підтверджують свідчення його дружини, його знайомого і відеозйомка в спортцентрі. Сам Ширяєв відмовився давати свідчення проти себе, керуючись ст. 63 Конституції України.

11 вересня біля елеватора, розташованого неподалік залізничної станції «Занки», стався конфлікт зі стріляниною за участю громадських активістів. У ході конфлікту тілесні ушкодження отримали 8 осіб, серед яких – співробітник поліції.

Сутичкам передувало проникнення на територію підприємства невстановлених осіб. Вони надали документи щодо передачі фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Однак, за словами існуючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не вчиняв. У зв’язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення і використання документів, печаток чи штампів) та ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства). За фактом спричинення тілесних ушкоджень правоохоронцю досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 345 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-