Екс-командира

Екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва заарештували без права на заставу

Фото
Укрінформ
Київський райсуд Харкова обрав для екс-командира роти "Східний корпус" Олега Ширяєва, підозрюваного в справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці без права на заставу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із залу суду.

Як зазначається, суддя оголосила рішення про запобіжний захід для Ширяєва: два місяці утримання під вартою, тобто в СІЗО, без права на заставу.

Екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва заарештували без права на заставу

Адвокат просив для Ширяєва запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Ширяєв, за словами адвоката, не був присутній 11 вересня під час конфлікту на елеваторі в Зміївському районі, а знаходився вдома і на тренуванні в Харкові, що підтверджують свідчення його дружини, його знайомого і відеозйомка в спортцентрі. Сам Ширяєв спростував звинувачення в організації масових заворушень у Краснокутську та незаконного збирання врожаю господарства "Благодатне". Він також відмовився давати свідчення проти себе, керуючись ст. 63 Конституції України.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня біля елеватора в с. Занки Зміївського району сталися сутички зі стріляниною з участю громадських активістів. В ході конфлікту тілесні ушкодження отримали, за уточненими даними, 8 людей, серед яких, - співробітник поліції.

Читайте також: Екс-командиру "Східного корпусу" Ширяєву оголосили підозру

Сутичок передувало проникнення на територію підприємства невстановлених осіб. Вони надали документи щодо передачі фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Однак, за словами існуючого керівника господарства, ніяких дій по переоформленню прав на підприємство він не скоював. У зв'язку з цим в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості по 1 ч. ст. 358 КК України (підроблення та використання документів, печаток або штампів) і ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

За фактом заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцю досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 345 КК України.

12 вересня затриманим учасникам конфлікту прокуратура оголосила про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-