Екс-командиру

Екс-командиру "Східного корпусу" Ширяєву оголосили підозру

Укрінформ
Прокуратура Харківської області затвердила підозру ще одному учаснику групового хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (КК) України) біля елеватора у Зміївському районі.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін.

"Підозрюваний - 31-річний харків’янин - затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без права внесення застави", - зазначив прокурор.

За його словами, зловмиснику також оголошено про підозру в іншому кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 347 КК України (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням та пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі; умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу).

Водночас, Головне управління Нацполіції Харківської області на своїй сторінці у Facebook поінформувало, що про підозру повідомлено екс-командиру роти "Східний корпус" Олегу Ширяєву.

"13 вересня 2018 року Олегу Ширяєву оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - зазначили у поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня біля елеватора у с. Занки Зміївського району сталися сутички зі стріляниною за участю громадських активістів. У ході конфлікту тілесні ушкодження отримали, за уточненими даними, 8 осіб, серед яких – співробітник поліції.

Читайте також: Захоплення елеватора: харківський суд обирає запобіжний захід 22 "тітушкам"

Сутичкам передувало проникнення на територію підприємства невстановлених осіб. Вони надали документи щодо передачі фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Однак, за словами існуючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не вчиняв. У зв’язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення і використання документів, печаток чи штампів) та ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

За фактом спричинення тілесних ушкоджень правоохоронцю досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 345 КК України.

12 вересня затриманим учасникам конфлікту прокуратура оголосила про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України.

Фото: varta.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-