Захоплення елеватора: харківський суд обирає запобіжний захід 22

Захоплення елеватора: харківський суд обирає запобіжний захід 22 "тітушкам"

Фото
Укрінформ
Четверо суддів Київського райсуду Харкова обирають запобіжний захід для 22 учасників стрілянини на елеваторі в Занках, де 11 вересня поранено семеро осіб, включаючи співробітника поліції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Всіх 22 підозрюваних близько полудня доставлено у Харків зі Зміївського райвідділу поліції, де вони знаходилися в камерах попереднього ув'язнення. Через три години очікування четверо суддів Київського райсуду почали обирати для них запобіжний захід. Підозрюваних вводять до залів засідань по одному, у кожного - свій адвокат.

У суді зараз багато активістів "Національного корпусу". Вони виступають проти підозрюваних, пов'язуючи їх діяльність з колишнім командиром роти Нацполіції "Східний корпус" Олегом Ширяєвим, якого підозрюють у причетності до рейдерського захоплення.

Інша позиція у адвокатів підозрюваних. Наприклад, адвокат відразу п'яти підозрюваних Сергій Перепелиця, як він сказав журналістам у дворі суду, вважає, що вони випадкові жертви.

Читайте також: Кривавий елеватор: скаргу харківських фермерів розгляне Антирейдерська комісія

"П'ятеро моїх підзахисних випадково опинилися на елеваторі в селі Занки, вони не мають відношення до події і є свідками, не більше того. Я маю намір просити для них запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі", - відзначив адвокат.

За його словами, при них не було зброї, і відбитків пальців у них не брали: "За свідченнями свідків, стріляли люди у балаклавах і екіпіровці, а мої підзахисні були в спортивних костюмах. Вони спортсмени, харків'яни".

Суд з обрання запобіжного заходу рейдерам у Харківській області / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, яким чином п'ятеро спортсменів-харків'ян опинилися в Зміївському районі всередині елеватора, звідки йшла стрілянина по людях, адвокат сказав: "Вони просто сховалися там".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 12 вересня прокуратура Харківської області повідомила про підозру в скоєнні злочину всім 22 особам, затриманим на елеваторі в Занках, і вимагала для кожного з них, обвинувачених згідно з ч.4 ст.296(хуліганство із застосуванням зброї, тобто, насильства) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-