Кривавий елеватор: скаргу харківських фермерів розгляне Антирейдерська комісія

Кривавий елеватор: скаргу харківських фермерів розгляне Антирейдерська комісія

Ексклюзив
Укрінформ
Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (Антирейдерська комісія) наступного тижня розгляне скаргу фермера з Харківщини Олександра Строгого, на підприємстві якого було змінено власника та керівника.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова. 

«Мін'юст тримає на контролі цей випадок. Як тільки почалися ці події на підприємстві, в перший робочий день зібрався Антирейдерський штаб Харківської області, відразу включилось в роботу обласне Головне територіальне управління юстиції, яке допомогло фермеру скласти та направити скаргу до комісії. Ми вже цю отримали і наступного тижня її розглянемо», - сказала Сукманова. 

Вона також зазначила, що деякі активісти та представники профільних асоціацій закликали комісію розглянути цю скаргу на наступний день після її подання. 

«Я розумію, що ситуація критична, але комісія не може розглядати скаргу, знехтувавши процедурою, яка виписана в законі, бо наслідком її недотримання буде скасування судом наказу комісії саме з підстав недотримання процедури, незалежно від фактичних обставин справи», - зазначила заступник міністра юстиції. 

За її словами, за процедурою члени комісії повинні вивчити скаргу, допустити її до розгляду, повідомити сторонам про те, що така скарга надійшла, а також не пізніше ніж за два дні до розгляду повідомити сторонам про призначення засідання, на якому ця скарга розглядатиметься.

Читайте також: На “кривавому” елеваторі постраждав підполковник поліції - Луценко

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора у селі Занки Зміївського району Харківської області, де зіткнулася з жителями райцентру. Під час бійки, в якій взяли участь кілька десятків осіб, було помічено травматичну зброю і газовий балончик. Постраждали сім осіб, у тому числі співробітник районної поліції. Додаткові сили поліції, що прибули на місце, запобігли розвитку конфлікту. Затримано більше 20 осіб за ст. 208 КПК України.

Почато досудове розслідування за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-