В Сумах сталася аварія на газопроводі, є загиблий

В Сумах сталася аварія на газопроводі, є загиблий

Укрінформ
На околиці Сум сталася аварія на газорозподільній мережі високого тиску, загинув чоловік, якого підозрюють у втручанні в роботу газопроводу.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

"Аварія на газорозподільній мережі високого тиску виникла ввечері 21 вересня, в районі Баранівка, що на околиці обласного центру. Дану подію в поліції кваліфікували за ст. 292 ч.1 "Пошкодження об'єктів магістральних нафто-, газо та нафтопродуктопроводів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перше повідомлення , що в Сумах горить нафтопровід, надійшло до чергової частини поліції ще вчора, о 18.43. На місце події виїхали керівництво ГУНП, міського відділу поліції та слідчо-оперативна група. Там вже працювали спеціалісти газової служби та пожежники, які намагались ліквідувати пожежу. Тож одразу оглянути місце події працівникам поліції не вдалося. Стовп вогню сягав 10 метрів. А близько четвертої ранку до поліції надійшло повідомлення, що в будинку, неподалік від місця події, знайшли обгорілий труп чоловіка. Ним виявився 73-річний пенсіонер, який раніше працював газозварником.

Читайте також: У Кременчуці чоловік отримав смертельні травми внаслідок вибуху автомобіля

«Коли ж пожежу на газопроводі загасили, працівники поліції виявили пошкодження засуву газової труби, яку намагались зрізати за допомогою відповідних інструментів. Виходячи із зібраних матеріалів, в нас є всі підстави вважати, що втручання в роботу газопроводу здійснив саме загиблий. В результаті чого отримав смертельні опіки», - зазначив начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута.

У поліції подію кваліфікували ст.115 « Умисне вбивство» (з відміткою «нещасний випадок») та ст. 292. ч.1 КК України «Пошкодження або руйнування магістральних нафто-, газо та нафтопродуктопроводів, що призвело до порушення нормальної роботи зазначених трубопроводів або спричинило небезпеку для життя людей». На місці події тривають подальші слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-