З Херсонщини на “Титан” змушені були їздити на роботу близько 700 осіб - ОДА

З Херсонщини на “Титан” змушені були їздити на роботу близько 700 осіб - ОДА

Укрінформ
Близько 700 жителів Херсонщини, які до сьогодні змушені працювати в тому числі на підприємстві "Титан" в Криму, після реалізації підписаних на форумі "Таврійські горизонти" інвестиційних проектів отримають нові робочі місця у себе вдома.

Про це в п'ятницю на прес-конференції в Києві за підсумками підписання меморандумів у рамках інвестиційного форуму "Таврійські горизонти" повідомив голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв.

"До цього часу на "Титан" з Херсонської області були змушені їздити близько 700 осіб. Але після того, як ми реалізуємо в регіоні енергетичні проекти, ми не лише створимо нові робочі місця, які заміщають людям роботу на "Титані", а й забезпечимо чистою електроенергією як Херсон, так і всю Україну, яка залежить сьогодні від енергоринку вугілля", - сказав Гордєєв.

Ще й надто, наголосив він, енергію, що виробляється новими вітроелектростанціями, можна буде виставляти на енергоринок Європи.

Як відзначив голова Херсонської ОДА, завдяки підписаним сьогодні інвестиційним проектам про будівництво двох вітроелектростанцій загальною потужністю 360 мегаватів буде вирішено проблему закільцювання енергомереж у регіоні і забезпечено повну незалежність Херсонської області.

Крім того, при будівництві вітроелектростанцій буде задіяно робочі кадри і будівельні матеріали з Херсонської області.

"Ми домовилися з інвесторами, що під час будівництва об'єктів максимально використовуватимемо матеріали місцевих херсонських виробників. Це була наша принципова умова і інвестори її виконали. В результаті ми маємо ще 1000 робочих місць на будівництві об'єктів", - додав Гордєєв.

Він наголосив, що проекти з будівництва двох вітроелектростанцій потужністю 250 мвт і 110 мвт будуть реалізовані до кінця 2018 року.

Читайте також: На форумі "Таврійські горизонти" домовилися про інвестпроекти на $625 мільйонів

У п'ятницю в Києві відкрився 10-й числом міжнародний інвестиційний форум "Таврійські горизонти". Цього року він уперше відбувся в столиці України. На форум прибули близько 600 учасників з 30 країн. У рамках форуму відбулося підписання меморандумів про реалізацію інвестиційних проектів на загальну суму 625 млн доларів.

Генеральним партнером форуму виступає норвезька компанія NBT AS. Також партнером заходу стало ТОВ "Дніпро-Бузька вітрова електростанція".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-