Укрпошта: Реформа - заради підвищення зарплати поштарям

Укрпошта: Реформа - заради підвищення зарплати поштарям

Укрінформ
Пілотний проект Укрпошти "Сільське відділення", що з 11 червня реалізується на Чернігівщині, проводиться заради підвищення зарплати поштарям.

Про це в середу на розширеному засіданні робочої групи з вивчення та розв'язання питань щодо реформування об’єктів поштового зв’язку на території Чернігівщини, заявив генеральний директор підприємства Ігор Смілянський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця реформа спрямована на те, щоб дати можливість заробити тим, хто хоче заробляти більше. Замість п’яти людей на 0,2 ставки працює одна людина на повну зайнятість. Ось і весь зміст проекту. Нічого іншого в ньому немає. Відділення, яке є, воно залишається", - сказав Смілянський.

Він продемонстрував таблицю, в якій вказано зростання заробітної плати поштарів. Згідно з даними, начальник стаціонарного поштового відділення отримував 1,4 - 1,8 тис. грн, а керівник пересувного має 6-8 тис. грн. Листоношам раніше платили 1,4 - 2,2 тис. грн, а зараз виплачують 3,5-6 тис. грн.

Смілянський зазначив, що утримувати людей на 0,3-0,5 ставки Укрпошті не вигідно. Тому що єдиний соціальний внесок доводиться платити з усіх працівників, незалежно від того, скільки ті отримують.

Наведені аргументи, однак, не справили враження на присутніх. Адже звільнені листоноші були жителями населених пунктів, у яких працювали, знали людей і всі адреси. Нові ж поштарі не знають, тому й виникають проблеми. Крім того, на пересувні відділення лягло величезне навантаження, з яким працівники часто не справляються і, судячи з реплік присутніх, уже починають звільнятися.

Читайте також: Укрпошта скаржиться на мільярдний збиток від доставки пенсій

Представники районів і територіальних громад звинуватили Укрпошту в непідготовленості до запроваджуваних змін, і більшість із них виступали за призупинення реформи.

Заступник голови обласної ради Арсен Дідур закликав не виходити з переговорного процесу і викласти йому всі пропозиції.

У свою черг, заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко запропонував ще раз переглянути формат реформи, яка повинна нести покращення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-