Укрпошта скаржиться на мільярдний збиток від доставки пенсій

Укрпошта скаржиться на мільярдний збиток від доставки пенсій

Укрінформ
Від доставки пенсій населенню ПАТ "Укрпошта" в цьому році зазнала 1 млрд грн збитків.

Про це в середу на розширеному засіданні робочої групи з вивчення та розв'язання питань щодо реформування об’єктів поштового зв’язку на території Чернігівщини, що проходило в обласній раді, заявив генеральний директор підприємства Ігор Смілянський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Збитки Укрпошти від доставки пенсій у цьому році становлять 1 млрд грн", - сказав керівник Укрпошти.

На вимоги присутніх звернутися до Верховної Ради та уряду України з проханням надати дотації державному підприємству, яким є Укрпошта, Смілянський відповів, що не раз звертався, але нічого не домігся.

"Ми подавали уряду пропозиції включити певні суми в державний бюджет, але жодна цифра не була внесена", - зазначив Смілянський.

Утім, присутні на засіданні керівники районів і громад області, політичні й громадські активісти не сприймали таких виправдань. Вони порахували скільки прибутку Укрпошті приносить одна листоноша продажем різних товарів і дійшли висновку, що вона свою зарплату заробляє сама.

Читайте також: Реформування Укрпошти: у Чернігові діалог з чиновниками переріс у мітинг

Засідання робочої групи, яке тривало 3 години і супроводжувалося бурхливим мітингом привезених Радикальною партією з районів поштарів та активістів, закінчилося нічим. Люди бачили повну відсутність діалогу і розходилися.

Як повідомлялося, пілотний проект Укрпошти "Сільське відділення", що передбачає заміну стаціонарних поштових відділень пересувними, триває на Чернігівщині з 11 червня п. р. і абсолютно не сприймається населенням і владою на місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-