Керівники вишів у Запоріжжі за хабар

Керівники вишів у Запоріжжі за хабар "легалізували" іноземців

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки викрили керівників декількох закладів вищої освіти Запоріжжя на незаконній легалізації вихідців країн Близького Сходу та Північної Африки.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Використовуючи програму міжнародного студентського обміну, ділки оформлювали фіктивні запрошення іноземцям на нібито навчання до українських закладів вищої освіти. На підставі отриманих запрошень мігранти набували право на проживання в Україні з подальшою можливістю виїзду до країн ЄС", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби також встановили факти незаконного отримання іноземцями, які не перебували на території України, документів про здобуття вищої освіти.

Вартість своїх "послуг" зловмисники оцінювали від п’яти до десяти тисяч доларів США.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій у декількох вишах, офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили паспорти іноземців, які нібито навчаються в Україні, понад сто одинадцять тисяч доларів США, майже сімдесят тисяч євро, а також інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Читайте також: На Сумщині працівники сервіс-центрів МВС “торгували” водійськими правами

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до незаконних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-