На Сумщині працівники сервіс-центрів МВС “торгували” водійськими правами

На Сумщині працівники сервіс-центрів МВС “торгували” водійськими правами

Укрінформ
На Сумщині викрито працівників територіальних сервісних центрів МВС, які налагодили схему систематичного отримування хабарів за видачу водійських прав.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

„Сумською місцевою прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито працівників територіальних сервісних центрів МВС, котрі налагодили схему систематичного отримування неправомірної вигоди за видачу посвідчень на право керування транспортом”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за посередництва представника однієї з автошкіл Сумської області громадяни отримували посвідчення водія, навіть не прибуваючи до ТСЦ РЦС МВС в Сумській області, а лише надавши визначену суму коштів та перелік документів.

Читайте також: Смертельна ДТП під Запоріжжям: водій автобуса не мав права на перевезення пасажирів

За інформацією прес-служби, внаслідок лише першочергових слідчих дій посадовій особі одного з сервісних центрів повідомлено про підозру за п’ятьма фактами отримання неправомірної вигоди та службового підроблення, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-